Sota aquest missatge adreçat a les persones propietàries de gossos,  l’Ajuntament de Ripoll està repartint uns adhesius als  comerços i veïns, perquè  els puguin  posar en un lloc visible. L’objectiu és reduir les femtes i orins dels gossos en espais de la via pública. Des de l’Ajuntament s’han fet diverses campanyes i s’han aplicat sancions sota aquest concepte però és la responsabilitat de cada persona propietària recollir el que el seu gos fa. En aquest tema sempre s’ha prioritzat la recollida de les femtes però es recomana portar una ampolleta d’aigua per netejar el lloc on l’animal fa el pipí. també cal pensar en les zones habilitades per tal que els gossos puguin còrrer lliurament i en els que no cal netejar els orins, sí recollir les caques.

Cal recordar, tal i com recull l’article 64/44 de l’esmentada ordenança,  que no recollir els excrements està tipificat com una sanció lleu i que pot comportar una multa de 100 a 400 €.

Les ordenances que regulen la tinença d’animals  a Ripoll es poden consultar en aquest enllaç https://dibaaps.diba.cat/scripts/ftpisa.aspx?fnew?cido&bopg/2012/03/20120326/BOPG_20120326_063_082.pdf