El Govern Català ha presentat el Pla d’obertura, que comença el 23 de novembre i consta de quatre trams de relaxació de les restriccions. El procés, si no hi ha entrebancs, durarà dos mesos i les mesures s’avaluaran cada quinze dies, tenint en compte la velocitat de reproducció i els ingressos setmanals de la Covid-19.

Segons la RESOLUCIÓ SLT/2983/2020, de 21 de novembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori deCatalunya. el funcionament dels serveis equipaments municipals a partir del dilluns 23 serà el següent:

OFICINES MUNICIPALS

L’Ajuntament  només atendrà presencialment amb cita prèvia de 9 h a 14 h. Es pot trucar de dilluns a divendres de 8 h a 14.30 h al 972714142 per sol·licitar cita. Cal  prioritzar l’atenció telefònica i telemàtica.

PISCINA, PAVELLÓ MUNICIPAL D’ESPORTS, PAVELLÓ DE L’AVELLANEDA, GIMNÀS DE L’AVELLANEDA, CAMP DE FUTBOL

Piscina: Aforament del 30% amb un màxim de 10 persones a cada vestidor. No cal demanar cita perquè els últims mesos no s’arriba mai a l’aforament complet.

Segons el Pla d’Obertura, a les instal·lacions esportives exteriors l’aforament pot ser del 50% i ales interiors del 30%. Tot i això avui se celebrarà una reunió amb totes les entitats per acordar com es portaran a terme els entrenaments i per establir totes les mesures anticovid.

Els  alumnes del Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès seguiran amb la programació dels seus entrenaments de manera habitual.

BIBLIOTECA MUNICIPAL LAMBERT MATA

Obrirà els matins dilluns, dimecres i divendres de 10 h a 13 h i tardes de dilluns a divendres de 15.30 h a 20 h. Es reprenen els serveis habituals però amb una limitació del 50 % en la capacitat màxima dels espais

Els documents retornats de préstec, i als que provinguin de l’exterior per adquisició o donació, se’ls aplicarà una quarantena de 48 hores abans de ser retornats als prestatges o incorporats a la col·lecció. En el cas de la premsa diària es farà un tractament amb alcohol isopropílic de 70º (pot ser que els primers dies no es pugui oferir aquest servei).

CASAL DE JOVES EL GALLINER

Obrirà de dilluns  a divendres de 16 h a 19 h i els dimecres i divendres de 9 h a 13 h per atenció i formació individual. Es reactivaran els tallers de dijous i divendres amb inscripció prèvia i un màxim de 6 persones (es podrà consultar a les Xarxes Socials @ripolljove). Els pròxims dies s’anunciarà el funcionament de la sala d’estudi.

PUNT ÒMNIA EUDALD GRAELLS

 Obrirà en horari habitual de dilluns a dijous de 15 h a 19 h atenent només amb cita prèvia per ajudar en tràmits administratius i per fer tallers de grups bombolles de centres educatius.

MUSEU ETNOGRÀFIC

Obrirà amb aforament limitat al 50 % i adaptant les visites i activitats a aquest aforament. L’horari d’obertura  serà  de  dimarts a dissabte de 10 h a 13:30 h i de 16 h a 18 h i diumenge i festius de 10 h a 14 h.

OFICINA DE TURISME

Seguirà amb l’horari habitual d’atenció al públic de  dilluns a dissabte matí de 10 h a 13:30 h i  tarda de 15:30 h a 18 h. Diumenges de 10 h a 14 h.

MONESTIR DE RIPOLL

Es podrà visitar segons la normativa anticovid, amb aforament limitat al 50 % i amb les mesures de seguretat pertinents,  els matins de dilluns a dissabte de  10 h a 13.30 h i tardes 15.30 h a 18 h. Els diumenges i festius de 10 h a 14 h.

TEATRE CINEMA COMTAL

Les instal·lacions del Teatre Cinema Comtal s’obriran per a fer-hi les activitats que s’hi porten a terme com és el cinema i les funcions teatrals, entre d’altres,   amb un aforament del 50 %.

ACTIVITATS CULTURALS i FORMATIVES MUNICIPALS

L’Ajuntament es posarà en contacte amb els usuaris per informar-los. Es respectarà la normativa que marca el Pla d’obertura (grups de 6 persones en espais interiors) a l’espera de la publicació al DOGC.

 MERCAT

 El mercat del dissabte mantindrà el seu format i la seva ubicació seguint els protocols establerts d’aforament al 33%, amb especial atenció a l’ús obligatori de la mascareta i la higiene de mans, així com a evitar aglomeracions.  Cal respectar la normativa de realització dels mercats ambulants i fer cas de les ordres que es puguin rebre del personal de seguretat del mercat, de protecció civil i de la policia local.

Infografia mesures Tram 1