El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Envers les Dones, i a Ripoll s’han programat diferents actes relacionats. Aquests començaran el dissabte, 20 de novembre, ja que el Gimnàs Lee Young i l’Ajuntament de Ripoll organitzen un taller de defensa personal adreçat a dones al pavelló de l’Avellaneda, de les 10 a les 12 h. L’activitat és gratuïta i per a majors de 12 anys. Cal inscriure’s prèviament per assistir-hi, i es pot fer aquí: http://inscripcions.ceripolles.cat.

Per altra banda, el Consell de Dones de la vila, que s’ha creat recentment, proposa dues activitats més. El mateix dijous, 25 de novembre, es farà una plantada de flors liles al parterre del Parc de l’Estació, a partir de les 17.30 h. L’acte s’anomena ‘Porta el teu pensament lila’ i s’anima a tothom a portar una flor de color lila per plantar-la allà contra les violències. I el divendres, 26 de novembre, proposen una xerrada a càrrec d’Eva Ferré, ‘Parlem de violències’, que es durà a terme a les 18 h al Casal Cívic La Devesa del Pla. Per a aquest últim acte cal inscripció prèvia enviant un correu electrònic amb el nom i cognom de la persona assistent a comunicacio@ajripoll.cat.

I l’Associació de Dones de Ripoll, amb la col·laboració de l’Ajuntament, també organitza un acte anomenat ‘Llum lila per l’esperança’. Comptarà amb una actuació de dansa i llum a càrrec d’Esther Forment i posteriorment la lectura del manifest de la jornada. Serà el dijous 25 de novembre a les 19 h a la plaça de la Lira.