Del 17 al 23 de maig, a Ripoll s’organitzen diverses activitats en relació amb el 17M, el Dia Internacional Contra L’LGBTIfòbia. Per una banda, el dilluns 17 s’il·luminarà la façana de l’Ajuntament amb els colors representatius del col·lectiu LGBTI+. Durant tota la setmana, es farà un repartiment del fulletó informatiu elaborat per la taula LGBTI+ del Ripollès, mentre que a la Biblioteca Lambert Mata es podrà gaudir d’una selecció de llibres relacionats amb la temàtica, que se situaran al vestíbul.

També a la biblioteca, el dimarts dia 18, a dos quarts de sis de la tarda, es durà a terme una Hora del Conte especial a càrrec de Montse Baró Llahí, sota el títol ‘Contes sense històries’. El dimecres 19, a les cinc de la tarda, hi haurà activitats de sensibilització per a joves en diferents punts del municipi. I el dijous dia 20, es culminaran aquests actes amb la pintada d’un pas de vianants del passeig del Tèxtil amb els colors LGBTI+, per part dels joves de la UEC i els infants dels espais lúdics.

Des que el 1990, l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. El Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i les entitats s’adhereixen a aquesta jornada, que recorda que cal donar sempre resposta a tota situació de discriminació, d’injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.

L’Ajuntament de Ripoll forma part del Pla Comarcal per la Diversitat Sexual i de Gènere del Ripollès 2020-2023, que recull totes les bones pràctiques a fer des de cada municipi per tal de garantir els drets de les persones lesbianes, gais, bisexuals, trans i intersexuals. La manera operativa per fer-ho possible és a través d’una taula comarcal, composta per diferents tècnics municipals, comarcals i regidors i regidores.