Carregant Esdeveniments

Tercera sessió del club de lectura de narrativa a La Lluerna llibreria: Memòria de Noia d’Annie Ernaux – Premi Nobel de literatura 2022-

Tindrem el plaer de comentar la lectura amb l’editora d’Angle Editorial, l’editorial que ha traduït les obres d’aquesta escriptora francesa al català, Rosa Rey.

És l’estiu de 1958. Lluny, per primera vegada, de la família mentre fa de monitora de colònies, una noia de divuit anys s’endinsa audaçment al món: l’amor i el sexe, el desconcert de ser jove, els remordiments, les ànsies de ser lliure i adult… A Memòria de noia, Annie Ernaux rememora la seva primera nit amb un home, una nit que li deixarà una marca indeleble: durant dècades no es voldrà reconèixer en aquella «noia del 58». Fins que passats més de cinquanta anys es veurà, per fi, capaç d’enfrontar-s’hi -es capbussarà en fotos i cartes d’aquell temps, il·luminarà de nou els records refusats-, i escriurà aquestes pàgines esquitxades d’inquietuds i dolors secrets, de violència, vergonya i silencis, que són un retrat intimíssim de la seva joventut. Ernaux ha merescut els premis de la Llengua Francesa, Marguerite Yourcenar i Formentor per la seva trajectòria literària”.

www.instagram.com/lluernallibreria/

Comparteix a les xarxes. Tria la plataforma!