Les estudiants de Ripoll Carmen Femenía, del grau de Mestre en Educació Infantil, i Paula Moreno, d’Educació Social, van rebre aquest dilluns la setena Beca a l’Excel·lència “Comtal Vila de Ripoll”.

L’alcalde de Ripoll, Jordi Munell, va fer el lliurament de la Beca a les dues estudiants, en un acte que va tenir lloc al Rectorat de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. El rector Josep Eladi Baños el va presidir, acompanyat també per les coordinadores dels dos graus, Francesca Davoli i Anna Gómez.

A aquestes beques anuals, valorades en 2.500 euros, hi poden accedir els/les estudiants de la UVic-UCC residents a Ripoll, que tinguin un bon expedient acadèmic i que necessitin una empenta econòmica per continuar els seus estudis. Es va començar a implementar l’any 2014. Munell afirmava durant l’acte que “aquestes beques són una mostra de la voluntat de la vila de premiar l’excel·lència dels seus joves i fer que el seu talent es quedi a la comarca”, així com “de refermar el compromís de Ripoll amb la seva universitat de referència”.

Per la seva banda, el rector agraïa a l’Ajuntament aquesta dotació sostinguda en el temps, considerant que és “de gran interès perquè reforça el lligam de la universitat amb el territori”. Baños també va comentar que els agradaria convèncer a més ajuntaments de l’entorn perquè segueixin el mateix exemple.

Tant Carmen Femenía com Paula Moreno es van mostrar agraïdes a l’Ajuntament de Ripoll i a la UVic per l’oportunitat que suposa aquest ajut. La coordinadora del grau de Mestre en Educació Infantil, Francesca Davoli, en va destacar la voluntat de premiar el talent “que ha d’anar acompanyat del treball de cada dia”, mentre que la coordinadora del grau d’Educació Social, Anna Gómez, valorava “el gest de l’Ajuntament de Ripoll que entén que el benestar col·lectiu passa per acompanyar els projectes individuals”.

Acte d’entrega de la beca, a la UVic-UCC