Per tal de preservar els espais naturals de la Font del Tòtil i de la Riera de Vilardell, així com el seu entorn, i atesa l’alta afluència de visitants que reben ambdós emplaçaments, es tornen a implantar una sèrie de normatives d’accés durant l’estiu, tal com ja s’ha dut a terme en els últims anys. Aquestes estaran en vigor del 16 de juliol fins al 31 d’agost, quan sobretot durant els caps de setmana hi haurà una persona controlant el trànsit tant a l’entrada d’accés a Vilardell per la carretera de Les Llosses com a l’accés a la Font del Tòtil.

Zona recreativa de la Font del Tòtil

Atesa la seva alta ocupació i tenint en compte que el camí d’accés és també un recorregut per a vianants habitual per a moltes persones de Ripoll, està vigent des de fa diversos anys una normativa que vol ajudar a fruir de l’espai i preservar-lo, garantint la seguretat de tots els usuaris.

En aquest sentit, es restringeix el pas de vehicles a partir del Grup Santa Maria, excepte pel que fa als residents, explotacions agràries i ramaderes o persones autoritzades. Es podrà  accedir a peu o amb bicicleta. També es limita a 20 km/h la velocitat dels vehicles autoritzats. Excepcionalment, es podrà autoritzar el pas d’un vehicle per tal de transportar alguna persona amb mobilitat reduïda o similar sempre abans de les 11 h (un cop fet el transport el vehicle no es podrà quedar a la zona de la Font).

En tots els casos, cal tenir en compte les següents recomanacions:

  • Respectar les activitats agrícoles i ramaderes establertes en aquest indret.
  • No llençar deixalles. Porteu a casa les deixalles que genereu o tireu-les en els punts de recollida establerts.
  • Portar els gossos degudament lligats.
  • Queda prohibit acampar en tot l’espai.
  • Respectar el límit de velocitat de 20 km/h per la via d’accés i camins de la zona.
  • No està permès aparcar en els vorals de carretera, als prats, a les entrades de camins i pistes forestals.

Riera de Vilardell

Per tal de preservar l’espai natural i prevenir el risc d’incendi, es restringeix el pas de vehicles als camins  que des de Ripoll donen accés al Barri dels Brucs i al Remei i a la riera de Vilardell  excepte els veïns de la zona i els propietaris o arrendataris de les explotacions agràries i ramaderes. S’hi podrà accedir a peu o amb bicicleta.

En tots els casos, cal tenir en compte les següents recomanacions:

  • Respectar les activitats agrícoles i ramaderes establertes en aquest indret.
  • No llençar deixalles. Porteu a casa les deixalles que genereu o tireu-les en els punts de recollida establerts.
  • Queda prohibit acampar en tot l’espai, llevat autorització específica per part de la propietat i l’ajuntament corresponent.

Descarrega el cartell (PDF)