Durant la primera quinzena del mes de març es va realitzar la tercera edició de la Caminada pels Valents i les Valentes de l’Hospital pediàtric de Sant Joan de Déu. Enguany es va haver d’optar per un format molt diferent, caminant només en família o amb el grup bombolla i fent una aportació econòmica a través de la web Dsport. En total, es van aconseguir recaptar uns 700 euros, comptant amb la participació de 120 persones, englobades en 43 inscripcions individuals i de grups.

Amb aquesta iniciativa, doncs, s’ha aconseguit seguir col·laborant amb l’acció solidària de recaptar fons pel projecte Pleo de l’hospital pediàtric, relacionat amb el tractament del càncer infantil. L’hàbit saludable de caminar per l’entorn de la vila i la solidaritat es van tornar a unir, amb les diferents excursions que els participants van realitzar de l’1 al 14 de març. De fet, fins i tot es va ampliar uns dies el període per dur-les a terme.

Van ser moltes les fotografies compartides a les xarxes socials per part de les persones participants a la caminada. Les penjaven amb el hashtag #caminapelsvalentsripoll, i s’hi podia comprovar com la iniciativa arribava a diversos punts de l’entorn de Ripoll. Aquests 700 €, doncs, s’entregaran ara a l’hospital.

El Projecte PLEO

En Pleo és un robot sensible, amb aparença de petit dinosaure i dotat amb intel·ligència artificial.  En Pleo ajuda a tots els nens que a causa de la seva malaltia, en molts casos càncer, tenen les defenses molt baixes.  Els fa companyia, els ajuda a menjar, a dormir, i el més important, a somriure. En Pleo no té una vida molt llarga, ja que cada vegada que està amb un infant s’ha d’esterilitzar i la seva pell es va trencant.  Per això s’han de renovar molt sovint.