El Centre d’Iniciatives i Turisme de Ripoll ja ho té tot a punt per la propera Festa Nacional de la Llana i Casament a Pagès, que comptarà amb actes del 15 al 30 de maig. L’any passat, aquesta festivitat va haver de dur-se a terme des de casa, a través de les xarxes socials, sota l’etiqueta #llanaconfinada. Aquest any, el CIT ja pot reprendre un format més presencial, amb algunes activitats.

El 15 de maig, a les quatre de la tarda, s’inaugurarà una exposició retrospectiva de la Festa de la Llana, que es podrà visitar a la Sala Abat Senjust. A banda, es podrà participar en la ‘Gimcana del pagès’, una recerca dels objectes més característics de la festa pels aparadors de Ripoll.

El mateix dia 15, s’organitza el ball dels gegants, a les cinc de la tarda. Recorreran la plaça Gran, la plaça Sant Eudald, la plaça Tomàs Raguer i la de l’Ajuntament. Al matí, des de les 11 h, s’haurà pogut participar a ‘Vesteix la teva ovella’, a la plaça de l’Ajuntament.

La celebració de la Festa de la Llana també coincideix amb la primera edició del Ral·li Fotogràfic de Ripoll, que començarà el mateix dissabte 15 de maig a les 9 h del matí a la plaça de la Lira.