Novetats al mercadal del Comte Guifré 2017

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa el programa d’enguany del Mercadal.
Hi han participat per part de l’ajuntament els regidors Ramon Santanach, Magdalena Perramon i Laura Moreno i per part de l’empresa Sabors Catalans, en Ramon Fornós.
Aquest any es celebra la vintena edició del Mercadal i per aquest motiu s’ha mirat de trobar un revulsiu per renovar i donar un caire diferent a la festa.
L’empresa Sabors Catalans serà l’encarregada d’oferir aquesta nova proposta, que d’entrada allargarà un dia més el Mercadal.
S’ha intentat que el número de grups que participen siguin de categoria igual o superior a altres anys.
Aquest agost es compleixen 1120 de la mort del comte Guifré el Pelós, i un dels espectacles tindrà lloc el divendres amb l’arribada del comte, ja ferit, i que acabarà a la plaça de l’ajuntament amb un banquet en el qual un seguit d’artistes vinguts d’arreu homenatjaran al comte.
El dissabte dia 12 es farà un sopar al més pur estil medieval a l’església de Sant Pere. El sopar serà presidit per la comtessa Guinedell, vídua del comte Guifré i quatre dels seus fills. Es tracta d’un sopar espectacle amb música, malabars, foc, llançament de ganivets, etc.
El menú serà de luxe per a l’ocasió i es començarà a preparar el dia abans amb el rostit, davant de l’església de Santa Maria i durant 24 hores, d’un gran vedell farcit, que serà el plat fort del sopar.
Les places pel sopar són limitades i els tiquets es vendran al Museu Etnogràfic a un preu de 25 €.
Finalment dir que aquest 2017 és molt nombrós el nombre de grups que participen als diferents espectacles, que van des de les cercaviles, danses i cançons per la mainada, espectacle de falconeria, faquir, lluita de cavallers, malabarismes, contes infantils, etc.
Evidentment no hi mancaran algunes atraccions atractives per a la mainada i una amplia oferta de parades de venda.

Durant els dies del Mercadal ja estarà en funcionament el trenet turístic.

Programa

 

2017-09-05T10:32:41+00:00 26 juliol 2017|Actualitat Ajuntament, Actualitat Cultura|