Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa el programa d’enguany del Mercadal.
Hi han participat per part de l’ajuntament els regidors Ramon Santanach, Magdalena Perramon i Laura Moreno i per part de l’empresa Sabors Catalans, en Ramon Fornós.
Aquest any es celebra la vintena edició del Mercadal i per aquest motiu s’ha mirat de trobar un revulsiu per renovar i donar un caire diferent a la festa.
L’empresa Sabors Catalans serà l’encarregada d’oferir aquesta nova proposta, que d’entrada allargarà un dia més el Mercadal.
S’ha intentat que el número de grups que participen siguin de categoria igual o superior a altres anys.
Aquest agost es compleixen 1120 de la mort del comte Guifré el Pelós, i un dels espectacles tindrà lloc el divendres amb l’arribada del comte, ja ferit, i que acabarà a la plaça de l’ajuntament amb un banquet en el qual un seguit d’artistes vinguts d’arreu homenatjaran al comte.
El dissabte dia 12 es farà un sopar al més pur estil medieval a l’església de Sant Pere. El sopar serà presidit per la comtessa Guinedell, vídua del comte Guifré i quatre dels seus fills. Es tracta d’un sopar espectacle amb música, malabars, foc, llançament de ganivets, etc.
El menú serà de luxe per a l’ocasió i es començarà a preparar el dia abans amb el rostit, davant de l’església de Santa Maria i durant 24 hores, d’un gran vedell farcit, que serà el plat fort del sopar.
Les places pel sopar són limitades i els tiquets es vendran al Museu Etnogràfic a un preu de 25 €.
Finalment dir que aquest 2017 és molt nombrós el nombre de grups que participen als diferents espectacles, que van des de les cercaviles, danses i cançons per la mainada, espectacle de falconeria, faquir, lluita de cavallers, malabarismes, contes infantils, etc.
Evidentment no hi mancaran algunes atraccions atractives per a la mainada i una amplia oferta de parades de venda.

Durant els dies del Mercadal ja estarà en funcionament el trenet turístic.

Programa